Ta sig runt på Kreta


Har man väl kommit hit och vill utforska Ön så bör man tänka på att köra i Grekland och just då Kreta är inte samma sak som att köra här hemma. Vägarna är inte så farliga men trafiken som man kommer att få uppleva är stimmigare och inte lika ordnad som här hemma. Så det kan bli alldeles för livligt att köra bil om man lätt blir stressad. Samt det är även det med att hitta runt, även om kartor finns så bör man ha en god överblick samt planera sin körande innan man beger sig ut.
Så även om vi inte vill avråda någon att ta sig runt på Ön och besöka de sevärdheter, städer, stränder som finns här så bör man ha detta i åtanke när och om man bestämmer sig för att skaffa hyrbil på Kreta.
Om man nu väljer att inte hyra hyrbil på Kreta så finns det bussar och vill man inte åka alldeles för långt så går det även att hyra moped.
Så ta en titt och se var och hur man kan transportera sig över Ön med buss och se om detta blir lämpligt för er eller om ni ska boka hyrbil istället. Hyrbil är ju smidigare på så sätt att det tar inte lika lång tid samt man behöver inte vänta på andra det är ju även möjligt att stanna precis när man vill för att äta, gå på toaletten mm.
Man bör verkligen under sin semester ta och besöka de olika sevärdheter som finns här på Kreta, hur man gör det spelar mindre roll bara så länge man själv är nöjd med resan och att fått chansen att beskåda Kreta med dess sevärdheter.