Samaria ravinen på Kreta


Om ni hört från någon som varit på Kreta eller om ni funderar på att åka dit själv så kommer ni att höra talas om Samaria ravinen. Detta är en av de större turistattraktionerna på ön.
Det ska även vara den ravin i Europa som är längst ocoh den är ca 18 kilometer.
Så vad är det som är så speciellt med Samaria ravinen, förutom att den är en stor ravin så finns det ett rikt flora- och fauna liv med för Grekland och just Kreta en mängd växter, blommor och djur. Här kan man gå runt och se Kri-Kri som är en vildbock som lever i Samariaravinen. Eftersom ravinen är en nationalpark så är det strängt förbjudet att plocka eller göra någon skada på området. Så dom flesta djuren är inte särskilt rädda av sig utan går omkring i sitt egna lugna och stilla tempo.

Att vandra i Samaria ravinen

Ska man vandra här så bör man inte vara i allt för dåligt skick. Vägen eller egentligen stigen är väl i rätt OK skick men det är fortfarande inget promenadstråk utan det kan stundom bli en rätt jobbig utflykt så helst bör man ha några ordentliga skor. Om inte så kan det tänkas att man får ont samt skoskav. Något annat man bör tänka på är värmen, man bör verkligen dricka en hel del och ta och vila ut i de få skuggor man kan hitta här.
Om man är pensionär eller har dåliga ben så finns det en lite lättare väg, så man sliper gå igenom hela ravinen för att se dess under.
Och då börjar man i Aqia Roumeli och därefter vandrar man upp och får se ravinen.
Det finns både drickfontäner samt toaletter lite varsom så det ska inte vara några problem för de som väljer att vandra upp för Samaria ravinen.