RethymnonRethymnon är Kretas tredje största stad. Här lever 25 000 invånare i en turistort som har mycket liv och rörelse. Mycket av vad som gör staden till en så populär semesterort är den långa fina sandstranden, Platanes, som sträcker sig över 12 kilometer. Längs stranden ligger alla semesterhotell av olika storlek och klass. Eftersom de flesta från dessa hotell vill bada på denna kustremsa är det mycket folk och täta solstolar. Populariteten beror säkert också på att här finns massor av faciliteter såsom till exempel vattensporter. Naturligtvis är inte alla 12 kilometer strand lika proppad med människor, längre bort från hotellen blir det glesare. Det som alla på stranden har gemensamt är naturligtvis det mycket långgrunda vattnet. Man får gå ungefär 20 meter ut i vattnet innan man kan simma ordentligt. Dock ska man tänka på att det kan vara strömt. Titta på strandens säkerhetsflagga för att se hur badläget är just din dag.

Förutom den välkända stranden har staden en mycket trevlig gammal stadskärna med en venetiansk hamn. I den gamla delen finns fortfarande en mysig grekisk känsla när man strosar omkring i de trånga små gränderna. Man ser flertalet minnesmärken och även stadens fort, Forezza, från 1500-talet som ligger längst ut på halvön. Här ligger dessutom det arkeologiska museet.

Vill man äta gott i en stämningsfull miljö kan man göra det på tavernorna i hamnen, här finns dock också caféer och lite affärer. Vill man hitta rätt ställe kan man slå sig ner där grekerna själva äter, det brukar vara ett gott tecken på ett riktigt bra grekiskt kök. Under kvällstid kan man sedan gå längs strandpromenaden. För dem som gillar att vara i gång hela natten finns ett stort utbud av allt ifrån musikbarer till dansställen och modernare diskon. Inriktningarna är många, vilket gör att det lockar flertalet ålderskategorier. Många av ställena håller dessutom öppet ända fram till klockan 5 på morgonen. Detta gör att staden lockar många ungdomar hit under högsäsongen.