KissamosKissamos är ett område som ligger på Kretas nordvästra kust, ungefär fyra mil väster om Hania. Området är omringat av vacker natur där det odlas väldigt mycket oliver och vindruvor som senare blir till olja och grekiska viner. Detta är nämligen ett mycket stort distrikt som producerar många av de kända Kissamos vinerna. Hit ska man med andra ord åka man är intresserad av odlingarna eller om man vill uppleva det grekiska livet och slippa allt för mycket turister.

Kastelli-Kissamos är en stad med 20 000 invånare som ligger i området. Detta är en väldigt mysig plats med sin strandpromenad där det ligger massvis med caféer och tavernor. Här kan man äta riktig grekisk mat och inget är direkt anpassat till turisterna. De svenska menyerna är heller inget som existerar här. Staden har annars ett bra utbud av det man behöver på semestern, såsom bagerier, mini- och supermarket, banker, klädesbutiker, fotobutiker och barer.

På detta område ligger några utav Kretas allra vackraste stränder, många av dem beskrivs till och med som ”Europas Maldiverna”. Sanden är alldeles vit och vattnet har den rätta rena turkosblå färgen. Nära staden, på båda sidor om strandpromenaden, finns två stränder men de är inte områdets bästa eftersom det har blandats lite små stenar tillsammans med sanden. De allra finaste stränderna heter Falassarna och Elafonissi och är belägna ungefär 15 minuter med bil från byn.

Vill man åka på utflykt härifrån kan man åka båt ut till Balos Bay som är en mycket vacker lagun där man kan sola och bada i fin miljö. Dagligen går många utflyktsbåtar från hamnen och lokalbussarna gör också att man kan ta sig runt om man inte själv vill hyra bil. Många andra intressanta sevärdheter finns också i detta område som visar på hur staden har uppkommit.