GeraniGerani är en badort som ligger längs med Chaniabukten på Kreta. Trots att turismen har invaderat Kreta och Chaniaområdet oerhört de senaste 20 åren har Gernai lyckats bibehålla sin ursprungliga grekiska karaktär. I Gerani ligger hotellet något avskilt från byn och kustvägen som i vanliga fall går rakt igenom turiststråken ligger här i Gerani en bra bit från turistanläggningarna vilket gör att orten får ett lugn över sig.

Gerani är som sagt en väldigt lugn och trivsam turistort på Kreta. Hit åker man för att koppla av och njuta av sol och bad då Gerani ligger precis vid havet och stranden. Stranden består mestadels av kullersten eller småsten. Det är sällan mycket folk på stranden vilket innebär att man inte behöver trängas speciellt mycket. Dock blir vattnet ganska djupt väldigt fort.

I Gerani kan man besöka både oliv- och apelsinodlingar. Det finns även en del platser där man producerar vin som är intressanta att besöka.
Att hyra bil, moped eller cykel är bra alternativ om man vill upptäcka de vackra omgivningarna som Gerani har att erbjuda.
Vill man ha lite mer av shopping, restauranger och nöjen kan man bege sig 2 kilomter österut för att hamna i Platanias.
Till Chania är det 12 kilometer och enkelt att ta sig med buss eller taxi.