Chania stad på Kreta


Chania staden är verkligen en stad som fångar många personer med dess skönhet, folkliv och den trevliga stämningen som råder på de flesta restauranger, nattklubbar och barer här.
så även om ni inte bor inne i chania så bör man verkligen ta sig hit en dag eller kväll för att ta del av atmosfären.
Annars så är Chania den näst största staden på Kreta och det bor ungefär 70.000 invånare här om man räknar med förorterna till Chania.
De flesta som turistar här bor inte i Chania utan bor lite utanför men på lagom avstånd för att det ska vara möjligt att ta antingen taxi, buss eller något annat transportmedel för att ta sig in hit.
Så var samlas folket i Chania. De flesta som åker hit åker hit för att ta en promenad nere vid hamnen, denna venetianska hamnen med uteserveringar, restauranger och sköna vyer har mycket att erbjuda turister.
I Hamnområdet så finns det även möjlighet för shopping och här finns en hel del affärer och stånd där man kan handla allt ifrån kläder, smycken, mattor, souvenirer mm.
Man bör även besöka den gamla staden som är lätt att se pga den venetianska muren som går kring fortet Fort Firca och här är där man finner en hel den affärer, butiker mm.
Är man sugen på ett aktivt nattliv så är det antingen i Chania eller Platanias som gäller. Men bor man i närheten så bör man ta sig in till Chania för att uppleva de barer, diskotek som finns här.
Om man nu är här så bör man även besöka den stora marknaden i Chania, här kan man hitta allt mellan himmel och jord att köpa.

Äta och nattliv i Chania

Vill man äta gott och testa på både lokal mat samt lite internationella maträtter så tar man sig ner till hamnen i Chania.
Och man bör ju testa deras grillade fisk eller lammrätter som dom har mängder av här. Deras grekiska sallad är ju god och verkligen någonting man bör testa.
Nattlivet i Chania är på samma ställe som allt annat och det är nere vid hamnen.Och här finns ställen såsom Klik som har ett litet yngre klientel av besökare men här är det festande hela natten lång.