Agia MarinaAgia Marina är en av badorterna som ligger längs den kilometerlånga sandstranden på Chaniakusten. Här lever 1200 invånare året runt medan det under sommaren övergår till det tredubbla. Staden är nämligen väldigt levande och detta beror helt och hållet på turismen. Många gillar den vänliga befolkningen och utbudet av bad och nöje. Vill man komma ifrån det allra västa turismen i staden ska man ta sig bort från kustremsan och i stället bege sig till den gamla delen som har en härlig grekisk känsla. Det finns faktiskt också en fin omgivning runt staden utav olivlundar och apelsinplantager även om man kanske tror att de är svåra att finna.

Allt som man kan tänkas behöva under sin semester hittar man här, det vill säga restauranger, tavernor, växlingskontor, banker, caféer, butiker och bagerier. Vill man ändå ha ett större utbud kan man promenera eller ta den lokala bussen till staden Platanias som ligger två kilometer bort. Här kan man framförallt få mer nattliv i form av diskotek, barer och lite mer shopping. Vill man utforska mer än så och ta sig runt rekommenderas att hyra en bil, men även mopeder och taxi är alternativ. Priserna skiljer sig dock en del, taxi till Chania kostar runt 110 kronor medan bussen kostar 12 kronor.

Stranden vid Agia Marina är 2,5 kilometer lång och har en mycket fin mjuk gul sand. Men på sina ställen ändrar den sin karaktär med rödbrun färg och blir också mer eller mindre långgrund. Här finns de bekvämligheter som man ofta önskar en dag på stranden, även vattensporter för dem som inte har ro i kroppen och ligga still en hel eftermiddag. Det är med andra ord en plats som barn alldeles utmärkt trivs på. Längs stranden kan man även se att staden så småningom börjar växa ihop med grannbyn Kato Stalos.